21 Mart 2015 Cumartesi

Lazanya Tarifi




MALZEMELER ( 8 kisi icin )


Lazanya Hamuru Icin:


300 gr un ( 3-4 su bardagi )
3 adet yumurta
1 tatli kasigi sivi yag
1/4 limonun suyu
1 tatli kasigi tuz

Bolonez Sos Icin:


250 gr sigir kiymasi
2 corba kasigi rendelenmis sogan
1 corba kasigi tereyag
1 dis ince kiyilmis sarimsak
az tuz
az karabiber
5 su bardagi su
2 corba kasigi salca

Besamel Sos Icin:


2,5 su ardagi kaynar sut
2 corba kasigi kadar un
1 corba kasigi tereyag
az tuz

HAZIRLANISI

Lazanya hamurunu marketlerde satilan hazir olarak alabilirsiniz. Ama size ozel bir lazanya yapmak istiyorsaniz, hamuru dahil buttun asamalari kendiniz hazirlamaniz en guzeli.
Lazanya hamurunu suyla degil, makarna hamuru yapar gibi, sadece yumurta ile yoguruyoruz. Lazanya hamuru icin gerekli butun malzemeyi bir kapin icinde yogurun. Sonra hazirladiginiz hamuru dort esit parcaya ayirin. Bu parcalari yuvarlak hale getirip uzerini, suda islatip siktigimiz temiz, nemli bezle kapatiyoruz.Yaklasik 30 dakika bekletin.Her parcayi uzerine un serperek, bicak sirti kalinliginda acin. Actigimiz yuvarlak yufkalari 15 cm lik duzgun olmayan parcalara bolun. Derin ve genis bir tencereye su koyup kanattiktan sonra bu parcalari 8-10 tanesini tek seferde olmak uzere icine atin. 1 haslayip soguk su dolu baska bir kaba alin. Boylece hamur parcalariniz tekrar hafif bir sertlige ulasacak. Daha sonra bu parcalari elimizle susuz oarak bir bezin uzerine yan yana dizin.
Yaklasik 25-30 cm capinda bir tepsiyi yaglayin ve bir sira hamuru doseyin.Uzerine biraz eritilmis tereyagi surun.Bu sekilde hamur yapraklarini eritilmis tereyagi, biraz besamel sos, biraz bolonez sos koyarak 3 kat olacak sekilde doseyin. En uste besamel ve bolonez sosu surup, uzerini ortecek sekilde rendelenmis peynir serpin. Orta atesli firinda, uzeri kizarincaya kadar pisirip firindan alin. %-6 cm kalinliginda dilimlere ayirip servis edin.

Bolonez Sos Yapilisi:

Tencereye sogan, kiyma ve sarimsagi koyun. az ateste kapagini kapatin. Kiyma birakacagi suyu tekrar cekene kadar kavurun. Salca ilave edin ve 2-3 dakika kavurun. Sonra suyu ilave edin ve yaklasik 90 dakika kisik ateste birakin. Buradaki puf nokta, ocaktan alirken kiymanin uzerinde yaklasik 1 parmak kadar su olmasi gerekli. Su azalirsa kaynar su ilave edebilirsiniz.

Besamel Sos yapilisi:

Yagi bir tencerede eritin. Uzerine unu ilave edip karistirarak 3-4 dakika kavurun. 5 dakika kadar dinlendirin. Bu arada 2,5 su bardagi sutu kaynatin. Sonra hazirladigimiz un ve yag karisiminin uzerine dokun. Cirparak kisik ateste kivami koyulasana kadar pisirin.

Butun islemler yaklasik 3 saat kadar suruyor. Biraz emek isteyen bir yemek. Ama inanin ugrastiginiza degecek ;) Afiyet Olsun...







0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 ERKEGIN DUNYASI